Urban safari

Urban safari

Zo’n 400 ha braakliggende terreinen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest; genoeg plaats voor SwotMobiel om neer te strijken, zou je zo denken! Maar zo simpel is het helaas niet: aan het vinden van een geschikt terrein voor ons project gaat heel wat werk vooraf. Ga daarom in deze blog met ons mee op Urban Safari!

Alvorens we ons camouflagepak aandoen en onze bandana omknopen, stellen we selectiecriteria op die ons zullen leiden in onze zoektocht naar een geschikt terrein. Dit gebeurt in samenwerking met onze partners én de toekomstige bewoners, en gaat over technische zaken zoals stedenbouwkundige beperkingen, overstromingsgevaar en bodemvervuiling. Maar ook meer praktische criteria zoals bereikbaarheid, voorzieningen en beschikbare oppervlakte zijn heel belangrijk.

Alle vooraf in kaart gebrachte locaties (wel zo’n 200!) worden aan deze selectiecriteria getoetst, waarna een 20-tal potentieel geschikte terreinen overblijven. Pas dan gaan we op safari, en we nemen de toekomstige bewoners, begeleiders, onderzoekers en architecten met ons mee!

Een Urban Safari is eigenlijk een terreinbezoek waarbij we vooral kijken naar de gevoelsmatige criteria; in wat voor buurt ligt het terrein, is de omgeving aangenaam of merken we meteen geluidsoverlast op, is er veel inkijk of net niet, en voelt het terrein benauwend aan of net te uitgestrekt, …? Vragen die je pas kan beantwoorden wanneer je zelf met beide voeten op locatie staat. Uiteindelijk komen we tot een shortlist van gewenste terreinen en kunnen we de volgende etappe induiken…

Laat die onderhandelingen maar van start gaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *