Co-building

Niet alleen zijn de toekomstige bewoners intensief betrokken bij het ontwerp van hun eigen woning en de collectieve ruimte, ook het effectief bouwen, inrichten en installeren van de units wordt in co-creatie met bewoners, architecten/studenten en technische bouwbegeleiders uitgevoerd. Het sociaal tewerkstellingsproject Atelier Groot Eiland en W-O-L-K-E zorgen voor een opleiding op maat voor de bewoners rond schrijnwerkerij, bouwvaardigheden en meubelmakerij.

Sociale onderneming CasaBlanco bouwt de woningen en collectieve ruimtes door middel van een pedagogische werf. Mensen in opleiding werken mee aan de realisatie van solidaire en mobiele woningen.

Tijdens bouwateliers denken de toekomstige bewoners alvast mee na over hun toekomstige interieur én kunnen ze die ook zelf vormgeven, leren ze bepaalde delen van hun eigen woning assembleren, en vergaren zij niet alleen technische skills maar ook sociale vaardigheden die hen versterken en helpen verzelfstandigen.

Bovendien zullen zij als gevolg van dit co-building aspect niet alleen in staat zijn om hun woning mee te assembleren, maar ook om die mee te verhuizen en op- en af te breken wanneer een verplaatsing naar een ander terrein noodzakelijk zou zijn.